Viaţa bate câmpii.

This is why I drink

Cald, prea cald. Zăduf. Deficienţă de iod în jurul meu. Afişe pentru concert Voltaj. Cea mai proastă trupă românească cu melodii de grădiniţă. Şi ce este cel mai trist e că au sălile pline la concerte. Indignare. Dezamăgire. Înjurături. Decizii. Decizii. Decizii.

Let’s drink to that şi ca să ne mai răcorim interiorul şi mintea. Dar ce să bem, ce să bem?

Vara asta eu îmi fac vreo 5 feluri de răcoritoare, pentru care, din mărinimia sufletului meu mic, vă dau mai jos reţetele.

  1. Căpşuni tonice

–          într-un pahar înalt zdrobiţi vreo 10 căpşuni

            până îşi lasă zeamă şi se fac bune de tras prin pai

–          puneţi rezultatul într-un pahar mai mic

–          adăugaţi apă tonică

–          tăiaţi 2 felii de lime si puneţi-le şi p-astea, împreună

            cu 2 frunze de mentă şi gheaţă, pentru că arată draguţ aşa

–          add vodka

  1. Lămâi verzi pe pereţi

–          tăiaţi o lămâie verde în două şi stoarceţi viaţa din ea până la ultima picătură

–          stoarcerea se face într-un recipient, altfel nu iese băutura

–          adăugaţi apă tonică sau Sprite/7 up

–          gheaţă, mentă si alte decoraţii după plăcere

–          add vodka

  1. Virgin cucumber water

–          un castravete… mare… feliat

–          apă plată sau minerală

–          gheaţă si mentă

–          do not add vodka

  1. Milkshake agitat de mână

–          praf de milkshake din ăla bun cu 1% căpşuni pulbere (!)

–          lapte rece

–         elegant din poignet amestecaţi praful cu laptele într-un

           shaker manual (un pahar cu capac, o sticlă cu dop) sau cu o lingură prin mişcări circulare

–         add vodka

  1. Vişine cât…

–        urcaţi-vă într-un vişin şi culegeţi, da, vişine

–        dacă nu aveţi vişin, mergeti la piată, acolo au. Vişine, nu vişin.

–         scoateţi sâmburii din vişine, din toate vişinele, altfel o să vă scoateţi şi măselele

–         îndepărtaţi viermii, mai ales dacă sunt vii sau jumătăţi

–         puneţi vişinile şi zeama lasată de acestea într-un pahar

–         adăugaţi zahar, cât vă place

–         se poate adăuga puţină apă dacă nu este destulă zeamă

–         lasaţi la frigider pâna se face destul de rece

–         add vodka

Lasă un comentariu